we make markets. worldwide.

Ambiente


9-13 februari 2018

Ambiente är världens ledande internationella fackmässa för konsumentprodukter med det allra senaste inom inredning, presenter, glas, porslin, köksartiklar och smycken. 

Mässan arrangeras årligen på våren och är den viktigaste handels- och mötesplatsen för de representerade branscherna med omkring 4.450 utställare och 140.000 besökare från hela världen. 

Partnerland 2018 är Nederländerna. Det blir det sjunde i ordningen att ta över stafettpinnen.

Dining, Giving och Living

Ambiente är indelad i avdelningarna Dining Giving och Living

Återkommande höjdpunkter

Återkommande höjdpunkter på Ambiente är bland annat utställningarna Design Plus och Ambiente Trends. Trendutställningen och trendboken görs av den internationella trendbyrån bora.herke.palmisano som även ger dagliga föreläsningar.

Solutions är en specialutställning med innovativa och funktionella produkter för köket. Curator är industridesigner Sebastian Bergne.

Talents och NEXT ingår i Messe Frankfurts sponsringsprogram som ger nyutexaminerade formgivare och nystartade designföretag att presentera sig på mässan. 

Contract Business, HoReCa, Ethical Style och Sourcing

Affärsmöjligheterna inom Contract Business och Horeca ökar för flera av Ambientes utställare. Målgruppen är arkitekter, inredningsdesigners, hotell- och restaurangägare och andra aktörer inom offentlig miljö.
Utställare med hållbara och etiska produkter listas i Ethical Style Guide och ytterligare ett specialområde är Sourcing.

Talents och NEXT på Ambiente 2017

Nu går det att anmäla sig till NEXT på Ambiente 10-14 feb 2017. NEXT ger designföretag i uppstartsfasen med en mindre produktion möjlighet att presentera sig för den internationella publiken för ett förmånligt pris. Läs mer och anmäl dig senast 28 oktober 2016.

Mer info
Ansökan

För nyutexaminerade formgivare finns möjlighet att ansöka till Talents med deadline i oktober. Talents innebär ett gratis mässdeltagande. Mer info kommer.

Toolbar-Navigation